Expositie Synergie

U bent welkom op de opening van de expositie ‘Synergie’ van Ellen van Toor en Geer Huybers. Dan is ook de presentatie van hun boek ‘Synergie’.

Ellen van Toor – collages en assemblages

Geer Huybers – gedichten naar aanleiding van het werk van Ellen van Toor

Pulchri Studio Lange Voorhout 15 2514 EA Den Haag

Voorhoutgalerie

Van 16 okt t/m 9 nov 2021

Opening op zaterdag 16 okt om 17.30 uur

Ellen van Toor heeft vele collages en assemblages gemaakt in haar 40 jaren lange kunstpraktijk. Die poëtische werken hebben soms raadselachtige titels. Die “zen”-achtige titels geven de mogelijkheid om op een “vrije” manier naar het werk te kijken en ze te ondergaan.

Haar werk gaat in het algemeen veelal over beperking én vrijheid. De terugkerende beeldelementen worden zo een herkenbare beeldtaal voor de aandachtige kijker.

Geer Huybers is schilder, schrijft en dicht daarnaast.

In een gesprek kwam naar voren dat er een prachtige samenwerking tussen beiden mogelijk was. De beelden van Ellen waren ruim voorhanden en Geer zou in woord reageren op het beeld dat door Ellen aangedragen werd.

Dit werd een intensief proces. Geer reageerde intuïtief op de beelden zonder zich veel beperkingen op te leggen. De uitkomst is divers en verrassend. Soms verduidelijkt het beeld het gedicht en lijkt de titel van ondergeschikt belang. Soms lijkt de titel de aanleiding tot een op zichzelf kunnen staan van het gedicht. Maar altijd is er de onderliggende interactie. Tot nu toe zijn er een zestigtal synergiën gerealiseerd.

Dit bericht is geplaatst in Overig, Tentoonstelling met de tags , . Bookmark de permalink.